AGREEABLENESS

Published April 5, 2012 by ummihartini

cooperative, helpful, nurturing.

People who score high in agreeableness are peace-keepers who are generally optimistic and trusting of others.

4.01

Nak ALLAH S.W.T makbulkan doa kita time kita susah? Senang je jwapannye,sentiasalah berdoa di saat kita senang…!

Sabda Rasulullah S.A.W:
“Barangsiapa yang hendak ALLAH S.W.T makbulkan doanya ketika waktu susah dan sempit, hendaklah dia memperbanyakkan doa pada waktu dia senang lenang”

Like · · Share · 5 hours ago via HTC ChaCha ·
friend1 and 4 others like this.

assumption : Senang je jwapannye,sentiasalah berdoa di saat kita senang…!

*respondent4 is a peace-keeper because she gave advice to keep praying although we are in ups*

———————————————————————————————————————————————————————-

4.02

Kalau kita bg salam kat org Islam y lain, pastu salam tu dijawab, malaikat akan mendoakan kita 70 kali….
Haaa… 😀 hebat tak hebat kebaikan salam antara kita. So, assalamualaikum! ^^,

Like · · Share · Yesterday at 8:24pm via HTC ChaCha ·
friend1 and 7 others like this.

assumption : hebat tak hebat kebaikan salam antara kita

*respondent4 used such wonderful sentences to ask people gave ‘salam’ among each other. She didn’t stress the order, but seemed more pleasant*

———————————————————————————————————————————————————————-

4.03

suddenly, i realized. i can see the world, freely. i can look up the sky, freely. i can walk down the road, seeing everything, freely. taking pictures, uploading them. while, the brothers and sisters there, in Syria, maybe, dun even dare to go out, to even look at the window, for they might be killed. thanks to those who reminded me. what can we do?

qunut nazilah in every prayer. iALLAH.
Like · · Yesterday at 1:18am ·
2 people like this.

assumption : qunut nazilah in every prayer. iALLAH

*based on the situation above, it shows that respondent4 is a peace-keeper person because she reminded the others how lucky we are*

———————————————————————————————————————————————————————-

4.04

A good fren of mine is getting married today.
May happiness n blessings are with her n family throughout this life now n hereafter. Amin~

Like · · March 10 at 8:36am via mobile ·
17 people like this.

assumption : May happiness n blessings are with her n family throughout this life now n hereafter.

*respondent4 is a agreeableness person because she is being nurturing towards the situation of the marriage of her friend*

———————————————————————————————————————————————————————-

4.05

?::Orang yang mendapat pahala sentiasa mengingati Allah, berzikir, mengerjakan solat dan sebagainya.

::Orang yang selamat daripada dosa ialah mereka yang diam.

::Orang yang binasa sentiasa melakukan perkara mungkar, maksiat dan tidak mengawal lidahnya dengan baik.
Like · · March 7 at 11:59pm ·
11 people like this.

*again, respondent4 is helpful because she keeps remind the others*

———————————————————————————————————————————————————————-

4.06

Kalau tidak, katakan tidak. Tidak saya tertunggu2~ Kalau hendak, katakan hendak. Tidak saya termangu2~ its better to say the real thing rather than hurting somebody at the end of the day. “Berkatalah benar walaupun pahit”. Tapi tu lah, berkata2 mmg mudah. Nak buat nye?

Like · · March 6 at 2:07pm via mobile ·
17 people like this.

assumption : its better to say the real thing rather than hurting somebody at the end of the day

*respondent4 keeps giving the reminder in order to help the others to have a better life*

———————————————————————————————————————————————————————-

4.07

saya percaya, sekiranya kita yakin dengan ketentuan tuhan, yakni ALLAH S.W.T, segala perkara dari sekecil2 perkara hingga ke sebesar2 perkara yang berlaku akan kita hadapi dengan mudah. kerana, kita tahu ALLAH itu ada 🙂 setiap y berlaku pasti ada hikmahnya. jadi, hadapi semua dgn tenang dan sabar…

tetapi, kalau diri sendiri y tak berusaha, cth, assignment buat pakai lantak je, jgn nak kata keputusan awak tu mmg dah ketentuan tuhan la ye. tu padan muka sendiri la. hehe. kalo stress2 tu, mmg seme salah awak pun. bukan dugaan dah. ye?

awak merujuk kepada saya.
Like · · February 29 at 10:58am ·
11 people like this.

assumption :  hadapi semua dgn tenang dan sabar..

*respondent4 shows the agreeableness by pleasant the others’ mind and always think positive*

———————————————————————————————————————————————————————-

4.08

U know but then u act like u dun kno. Will u wait until things turn topsy-turvy, and only then u’ll b regretting for every single things that u do? I am reminding u.

Like · · February 20 at 4:22pm via HTC ChaCha ·
6 people like this.

assumption : I am reminding u

*based on the assumption, we can conclude that respondent4 was going to nurture that person*

———————————————————————————————————————————————————————-

4.09

Tak kurang brape jam, bermula semula antara salah satu jihad fisabilillahku. Semoga segala2nya baik2 saje. Amin…

Like · · February 19 at 12:05am via mobile ·
26 people like this

*the whole situation shows that respondent4 was hoping a better struggling in her life.This means that she is an optimistic person*

———————————————————————————————————————————————————————-

4.10

You can do 1001 ‘non-profitable’ things enthusiastically, happily, eyes wide open, not tired nor sleepy at all. But, when it comes to things, which are ‘profitable’, u skip them away.

reason: You r tired. u can do it next time.
explanation: well ofkoz u r tired as u spent all your time to those useless things. well again, is there really next time for u?

petunjuk:
*you : I
Like · · February 1 at 6:13pm near Kuala Lumpur ·
10 people like this.

assumption : well again, is there really next time for u?

*respondent4 was reminding the other to appreciate the chances they had and this means that she is a peace-keeper for her friends*

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: