EXTROVERSION

Published April 5, 2012 by ummihartini

outgoing, amicable, assertive.

Friendly and energetic, extroverts draw inspiration from social situations.

3.01

Daripada jujur yg menyakitkan dengan tipu yg membahagiakan…
Saya pilih Jujur yg menyakitkan..reason ?
Sebab jujur yg menyakitkan tu , boleh mengubah kita menjadi seseorang yg lebih baik , dan lebih tabah.. :)) ?
Like · · Reshare · 6 minutes ago ·
20 people like this.

assumption : boleh mengubah kita menjadi seseorang yg lebih baik , dan lebih tabah

*respondent3 got the inspiration from the social which was ”being honest is better although it might be hurts rather than being happy from the lies”.The respondent also said it might change people to be a better person*

———————————————————————————————————————————————————————

3.02

Letak hanya seorang dihati, istiqomahlah walau berjuta yang datang
Allah tu mampu membolak balikkan hati… :)) ?
Like · · Reshare · 6 hours ago ·
56 people like this.

friend1 harapan bukan impian dan impian x semestinya menjadi kenyataan… jgn menaruh harapan…
6 hours ago · Like · 1

friend2 BetOLLh cek choki..hehe:)
5 hours ago · Like · 1

friend3 dan percayalah hanya kpd takdir Allah. 🙂
kalau dia yg ditentukan utk kita maka dialah…jika tidak lagi sesaat akad nikah pun tak menjadi jua…
5 hours ago · Like · 2

*based on the above situation, respondent3 drew the inspiration from social which was about loving someone. She made an opinion based on the other’s experience perhaps*

———————————————————————————————————————————————————————-

3.03

Hati kita ALLAH yang punya, hati kita ALLAH yang jaga. Berdoalah, kerana itu senjata kita. Andai takdir hidup bersama, pasti ALLAH permudahkan jalannya…. :)) ?
Like · · Reshare · Yesterday at 8:24pm ·
friend and 67 others like this.

friend1 that right.
Yesterday at 8:26pm · Like · 1

friend2 aq skg 100%…
Yesterday at 8:57pm · Like · 1

friend3 ayt mngayat lh minah ni….
22 hours ago · Like · 2

friend4 makanan yg masuk ke usus kite,,kite yg jaga so dapatkan yg halal sahaja tau
13 hours ago · Like · 2

friend5 tol 2..sy sntiasa doa an die,,
5 hours ago · Like

assumption : Berdoalah, kerana itu senjata kita

*bases on the above situation, respondent3 showed the energy of being positive. The total of the likers was quite high, proved that the respondent is friendly*

———————————————————————————————————————————————————————-

3.04

Move on! tak perlu jatuh bila break up…tak ke mana pun…its better baiki your life dan terus berusaha jadi hebat..jadi AWESOME! cool kan ;D tapi lagi awesome kalau kita berusaha untuk rebut balik cinta ALLAH… :)) ?
Like · · Reshare · Monday at 8:08pm ·
84 people like this.

assumption : Move on!tak perlu jatuh bila break up

*respondent3 seemed energetic based on the situation above because she gave the moral support for those who failed in their relationship*

———————————————————————————————————————————————————————-

3.05

Ramai wanita cantik perasan bahawa lelaki memandang dan berminat dengan mereka. Ramai juga lelaki hensem perasan bahawa wanita melihat dan menaruh hati terhadap mereka.. perasan btl kan..hehehe.. :)) ?
Like · · Reshare · Monday at 6:29pm ·
92 people like this.

Are-fiefah Choki Choki hehehe~ sy share jer ape yg spatutnyaaa..same2 ingatkan diri.. :))
Monday at 6:33pm · Like · 2

Hazreen Hagimaru ish2 die ni ….selalu ada je ayat2…yg…menyetuh perasan
Yesterday at 9:18am · Like · 1

*the whole post shows that the respondent drew inspiration from the social situation where she talked about the thought of pretty women and handsome men*

———————————————————————————————————————————————————————-

3.06

Menjadi BAIK, bukan bermakna kita sentiasa MENDAPAT yang baik..jangan lupa kita sentiasa LAYAK diuji..dan jangan lupa, disamping KEWAJIPAN menjadi baik, kita juga perlu sentiasa BERSANGKA BAIK….. :)) ?
Like · · Reshare · February 29 at 11:11pm ·
98 people like this.

friend1 kalau kite dah baik…..sure org akan bersangke baik kerana kite x cuba utk mencetuskan fitnah mata dan mulut………….
March 1 at 9:27am · Like · 1

friend2 yela tuu
March 1 at 1:50pm · Like · 1

assumption : jangan lupa kita sentiasa LAYAK diuji, kita juga perlu sentiasa BERSANGKA BAIK

*respondent3 was reminding the others about a few things.She might get the reminders based on the social situation*

———————————————————————————————————————————————————————-

3.07

Wanita yang SOLEHAH tersenyum dalam kesusahan, mendapat kekuatan melalui DOA, menenangkan hati melalui ISTIGHFAR, dan mendidik diri melalui SOLAT yang khusyuk.. :)) ?
Like · · Reshare · February 29 at 4:00pm ·
friend1 and 90 others like this.

friend2 so perlulah mencari kekhusyukkan dalm solat……
February 29 at 4:01pm · Like · 1

assumption : melalui SOLAT yang khusyuk

*respondent3 got the ideas on how to get the serenity. She might get these from her experience and social situation*

———————————————————————————————————————————————————————-

3.08

saya bukan orang yang BAIK2…tapi saya suka berkawan dengan orang BAIK2…dan saya nak jadi yang BAIK2…..sebab…..saya nak jadi hamba Allah yang TERBAIKKKK…. :)) ?
Unlike · · Reshare · February 28 at 10:44pm ·
You, friend1, friend2, friend3 and 133 others like this.

assumption : saya suka berkawan dengan orang BAIK2…dan saya nak jadi yang BAIK2

*based on the above situation, it shows that respondent3 is a friendly friend and love to make friends*

———————————————————————————————————————————————————————-

3.09

Tidak mudah tersenyum ketika hati MENANGIS dan TERHIRIS..tapi akan terasa indah ketika kita menyedari itu sebahagian dari kasih Ilahi agar Allah memindahkan KEBAIKAN-KEBAIKAN orang yang menyakiti kita…. :)) ?
Like · · Reshare · February 27 at 8:59pm ·
71 people like this.

friend1 erm… mmang ssah untk mngubati hti yg pilu… umpma isi ttusuk sembilu… 🙂
February 27 at 9:21pm · Like · 2

friend2 ?:)
February 27 at 9:21pm · Like · 1

friend3 wah,,tersntuhnyew,,
February 27 at 11:59pm · Like · 1

assumption : agar Allah memindahkan KEBAIKAN-KEBAIKAN orang yang menyakiti kita

*respondent3 is an outgoing person too because she could forgive people that might hurt her*

———————————————————————————————————————————————————————-

3.10

WANITA :: Wahai kaum wanita sekalian, dalam ramai-ramai wanita yang mudah cair dengan pujian..jadilah wanita yang GAGAH dengan KECERDIKAN…. :)) ?

LELAKI :: Wahai kaum lelaki sekalian, carilah wanita yang AKHLAKNYA CANTIK pada pandangan “mata” Allah dan bukan sahaja hanya cantik pada pandangan mata kamu.. :)) ?
Like · · Reshare · February 27 at 8:05pm ·
friend1 and 92 others like this.

friend2 Btul…btul..btul…
February 27 at 8:13pm · Like · 1

*based on the situation, the respondent gave reminder to the women and men. She might get the idea based on the social situation*

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: